fredag 30 mars 2012

Det här

underbara kom i min brevlåda för ett tag sen från min lilla moster i Japan. Så mycket roligt ska jag göra med detta!



tom förpackningen går ju att använda!!!

onsdag 28 mars 2012

Hit

vill jag gärna gå när jag kommer till London nästa gång.

och köpa en sån här av mej eftertraktad datumstämpel!


tisdag 27 mars 2012

Sew stamper

köpte jag hos Anna för ett tag sen och har inte visat här!

Man rullstämplar en söm

måndag 26 mars 2012

Ja elsker dej åsså till!

svarade sonen när han var liten, typ 2år, när jag sa: Natti natti Sov gott, Jag älskar dej! Sååå gulligt och värmde ett mamma hjärta!






Allt material finns på Pyssloteket! Titta in på inspirationsbloggen ifall du vill veta hur jag har gjort






söndag 25 mars 2012

Hit längtar jag


Det var alldeles för länge sen jag var där sist....

lördag 24 mars 2012

Inka Gold

är väldigt kul att leka med. Alster kommer så småningom...!

Finns på ett Pysslotek nära dej!

fredag 23 mars 2012

Fredagsmys

en lite inspirationsbild! Det här har jag bland annat ägnat mej åt därför har jag inte så mycket pysslat att visa just nu!

Mums!

onsdag 21 mars 2012

Creativity is a mesure of passion

fick det här uppslaget heta till slut!


Har använt stencilen "Art is" med hevy structure gel över uppslaget sen lekte jag vidare med "circle explosion" och adirondacks washspray och naturligtvis mina älskade inks! Ramade in det hela med pastellkritor.

tisdag 20 mars 2012

Fjäderfestival 2012


Nu drar vi igång den årliga påsktävlingen här på Pyssloteket:
Fjäderfestivalen!
Gör ett påskrelaterat alster, det kan vara en LO, ett kort, en ask, det kan vara papperspyssel, decoupage, träskrin, pappaskar, påskägg… Precis vad du vill:)
Utseendemässigt är kravet fjädrar.
En av dekorationerna på ditt alster måste vara fjädrar.
(Med det sagt, så måste det inte vara “fågelfjädrar”, det finns ju andra slags fjädrar och andra sätt att fjädra till ett alster…)
Så låt fantasin flöda fritt!
Självklart vill vi ha ett nygjort alster för just den här tävlingen.
Maila in ditt bidrag på tavling@pyssloteket.se
Du får gärna blogga ditt alster när du mailat det till oss, glöm inte att länka till Pyssloteket och den här tävlingen.
Max ett bidrag per person.
Sista dagen att skicka in till den här tävlingen är skärtorsdagen den 5/4, så ni har fram till midnatt på er att maila in bilder på erat pyssel.
På långfredagen 6/4 kommer jag att lägga upp bidragen i ett inlägg i bloggarna och Pysslotekets Designteam, inklusive GästInspiratörer, kommer att ge poängröster till 3 olika bidrag.
1:an får 12 poäng, 2:an 10 poäng och 3:an får 8 poäng.
Och när bidragen ligger uppe i bloggen får även ni bloggläsare chansen att göra eran röst hörd. Läsarnas röster räknas ihop och ger poäng till 1:an, 2:an och 3:an.
Röstfiske är såklart tillåtet!
Röstningen avslutas söndagen 16/4 och vinnaren presenteras den 18/4.
Vinnaren får 3st burkar INKA GOLD!
Skapa så fjädrarna ryker! ;)


lördag 17 mars 2012

Art is

heter den här stencilen som fick utgöra basen på den här sidan. Smetade ut heavy structure gel med plastkort så blev texten som en relief. Sen tog det stopp länge, hade tryckt av överbliven mist från en stencil så grönt var där. efter ett par dars vila så blev det nåt till slut!

 så här såg den ut ett tag innan den sen transformerades till:
Ser att jag glömt datera, det får jag åtgärda!

Lev här och nu!
(står det fast på engelska...)

fredag 16 mars 2012

fler kurstags

fast det här får bli till fortsättningskursen för den tekniken hanns inte med när vi hade första kursen!



här ser man hur det glittrar och skimrar av glimmer glam chandelier så mycket kan jag säga iallafall... :)

torsdag 15 mars 2012

Overdoing?



Jag köpte denna och tänkte låta den bli en parallell artjournalingbok. Det är Donna Downey som är designer!
Satte igång att leka med alla roliga medier jag har, inte minst nya roliga stenciler som bara måste testas. Jag kladdade och kladdade, kladdade lite till och tänkte flera gånger, vad gjorde jag? nu är det förstört... Skulle absolut kunnat stoppa mej tidigare men då hade jag inte haft lika roligt! Fråga mej inte hur jag gjort för det kommer jag inte ihåg, men många lager blev det... :)

Jag har använt mina 3 nya stenciler från The Crafters Workshop:
peacock feathers, art is och circle explosion alla i 6x6 som är ett format som passar mej utmärkt till mina art journals.




så här blev den till sist med titeln Crea Diem!
Tyvärr som ni kan se så höll inte boken för mitt kladdande så jag har fått lappa ihop den men ändå spricker det... Men snygg är den iallafall!

onsdag 14 mars 2012

Jag "kniva"

Arvid i röva sa lilleman en dag när han var typ 3år gammal och stack smörkniven i skinkan på sin storebror :) På bilden på den här layouten är han dock något äldre, tyckte den passade så bra för att illustrera historien! Bakgrunden har legat länge och väntat på att bli scrappad men med ett helt annat foto.



Jag har använt ett träd i fanér från Artemio som jag färgat med inks och glam.
Sydde för glatta livet, klistrade dit ett par utstansade löv som låg kvar på scrapbordet.

tisdag 13 mars 2012

måndag 12 mars 2012

Välkomna

till världen Freja och Hannes! Min DT-kollega Malin och hennes man fick tvillingar för en månad sen och då vill jag ju naturligtvis gratulera. Idag får ni se Frejas tag



söndag 11 mars 2012

Live, love, laugh

fick bli titeln på den här sidan i min artjournal! Inspirerad av den här videon av Christy Tomlinson gjorde jag min egen variant! Ostduk fick bli strukturen för marken och nån tylliknande plast som jag köpt på Mazzarin fick bli till himmel. Sen fortsatte jag med gesso som vanligt, inks och blommorna är gjorda av olika rular som jag doppat i modeling paste. Färgat in med olika glimmer mists, lite inks, klistrade dit lite rester från transferförsök i mitten. Riktigt nöjd blev jag först när jag gjort pistiller av pärlor (som faktiskt är kvar sen jag var liten... ;o) Nu är jag sugen på att göra en canvas på samma tema!


lördag 10 mars 2012

Transfer

är en rolig teknik! Man kan inte veta hur det blir i slutändan, det är det som är så spännande med det här skapandet tycker jag! Jag tycker att det funkar bäst med Studios multi-medium har inte hittat nåt likvärdigt i konstnärsvärlden än... Man stryker på mediumet där man vill ha överföringen lägger på sidan, stryker ut det, väntar och hoppas på det bästa... :) Ibland blir det bara texten som det är tänkt och ibland fastnar pappret oxå! Det är det som är charmen!

 Grundat med gesso, mistat med glimmermist och sedan överfört text från en pocketbok.

Här har jag börjat med att färga in tagen i distress stain peeled paint, mattat ner med utspädd gesso och sedan överfört text från pocketboksida.

Lek på!

fredag 9 mars 2012

En orgie i färg!

När den restade turkosa inken dök upp i brevlådan härhemma slutade det så här! Den här gången kom jag ihåg att fota under resans gång! Häng me'!

 Neocolor II i en mask och vatten sprayat på fick utgöra starten för det här uppslaget

 Sen stämplade jag med min nya dyna blå archival ink

 testade den nya adirondack misten, modeling paste i ett par stenciler & så testade jag den röda archival inkdynan!

 lite washitejp!

Pastellkrita får rama in det hela

"låt det rinna"  och de överblivna änglarna från ett annat projekt, en spillbit sassafrasslass så kändes det klart!

live your dream!



torsdag 8 mars 2012

Mitt första

lekförsök med modelling paste slutade så här:
Cirklarna är ett ständigt återkommande element i mitt skapande ser det ut som! Legohjul har fått göra mönster i kanten. Sen har jag jobbat med glimmermister i olika nyanser målade med pensel. Har även klistrat dit urrivet papper ur en pocketbok. Ja, jag är väldigt nöjde med den här tagen!!!


onsdag 7 mars 2012

Ibland faller bara bitarna på plats!

Precis så är det i mitt liv just nu! Dörr efter dörr öppnas när jag har förmågan att se att de finns och VÅGAR öppna dem! Ibland måste man ner för att möta sej själv. Skulle inte vilja vara utan det sista årets erfarenheter även om jag inte skulle vilja göra om det! Det är spännande att leva eller hur!

Här har jag använt födelsedagspresenten fråm moster i Japan! Pusselbitarna som fick utgöra grunden i mitt uppslag1 Sen har jag lekt med mina inks som vanligt, låtit det rinna och torkat med fönen så det bubblar sej. Stämplat och överfört sidor fr en pocket bok med hjälp av multimedium.


tisdag 6 mars 2012

Varför Liquitex inks

undrade Katrin här på bloggen för ett tag sen, så det tänkte jag försöka förklara det i dagens inlägg! Liquitex Inks är en tunt flytande akrylfärg med stor färgmättnad, det behövs alltså inte många droppar för att få starka färger när man målar. 

(OBS! inte min bild. den är lånad från nätet)

Den är utspäddbar med vatten och fungerar därför nästan lite grann som akvarellfärg och går på så vis att få i olika nyanser och färgstyrka. Har även provat att blanda ut inks med vatten i minimister och sprayat med vilket gick utmärkt. De här produkterna är inte jämförbara med mister det är inga alternativa produkter de är kompletterande! Det ska även gå att färga in tex gesso och modeling paste med inksen men det har jag inte provat själv... Här kommer några bilder för att visa hur de ter sej i verkligheten.


Färgerna är antingen opaque, transparent eller translucent. Skillnaderna ser ni på pappret här. Det finns även i metallicfärger där jag har köpt bronze hittills. (högra hörnet)



De är som ni ser inte alls jämförbara med glimmermists eftersom de här är mycket mer färgmättade och går att måla med på ett helt annat vis. De är fruktansvärt roliga att leka med tycker jag och kommer komplettera med fler färger!

Ps Katrin! Om jag inte svarat ordentligt på din fråga så fråga igen! Ds.